OMS avertizează statele europene să se pregătească de „furtuna” Omicron

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Autorităţile statelor europene trebuie să se pregătească pentru o creştere semnificativă a cazurilor de COVID-19 cu varianta Omicron, a avertizat marţi reprezentantul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge.

„Putem vedea o altă furtună venind” spre noi, a atenţionat reprezentantul OMS într-o conferinţă de presă, potrivit Reuters.

Potrivit oficialului OMS, varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 este foarte contagioasă. Răspândirea ei a început în oraşe mai ales prin activităţi de socializare şi la locul de muncă. Însă nu a avut încă un impact major pentru că a afectat deocamdată cu precădere adulţii tineri, situaţie ce s-ar putea schimba pe măsură ce vor fi atinse categoriile vulnerabile.

„Numărul dramatic al unor noi infecţii COVID-19 ar putea conduce la creşterea spitalizărilor şi la o perturbare puternică a sistemelor sanitare şi a altor servicii esenţiale”, a subliniat Hans Kluge.

El a îndemnat populaţia să se vaccineze şi cu doza „booster” anti-COVID-19 şi să limiteze socializarea.

OMS a avertizat luni că varianta Omicron se răspândeşte de două ori mai repede decât Delta şi poate infecta de asemenea persoanele vaccinate anti-COVID-19 sau trecute prin această boală.

Spania este una dintre ţările europene lovite recent de varianta Omicron, înregistrând marţi un record de 49.823 de cazuri de infectare. Potrivit autorităţilor sanitare spaniole, incidenţa de infectare a ajuns la 695 de cazuri la 100.000 de locuitori, iar cel mai afectat grup de vârstă este 20 - 29 de ani.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite