Spania. Record de contaminări cu SARS-CoV-2: Tinerii între 20 şi 29 de ani, grupul cel mai afectat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacient tratat de COVID-19 la Bilbao FOTO EPA-EFE
Pacient tratat de COVID-19 la Bilbao FOTO EPA-EFE

Autorităţile spaniole au raportat marţi seară cel mai mare număr de noi infecţii cu SARS-CoV-2 înregistrat vreodată în ţară, iar incidenţa a ajuns la 695 de cazuri la 100.000 de locuitori şi cel mai afectat grup de vârstă este 20 - 29 de ani, potrivit TVE.

Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi, pentru întreaga ţară, 49.823 de cazuri, număr record pentru o singură zi, şi 94 de decese. În ţară au fost înregistrate până în prezent 5.585.054 de contaminări şi 88.887 de decese asociate.

În Spania, care se află în al şaselea val de infecţii, incidenţa a ajuns la 695 de cazuri la 100.000 de locuitori şi este aproape de a depăşi vârful din valul al cincilea, înregistrat la finalul lunii iulie.

Madrid, Navarra şi Ţara Bascilor sunt cele mai afectate, cu cifre record de cazuri zilnice, cele mai multe din luna martie 2020, dar şi Catalonia a ajuns la cel mai mare număr de contaminări în al şaselea val. Incidenţa este de risc foarte înalt în toate teritoriile, mai puţin Andaluzía şi Castilla-La Mancha.

Madrid a raportat marţi 9.518 cazuri noi, Ţara Bascilor, 2.611, iar Navarra, 921.

Toate grupele de vârstă de până în 69 de ani se găsesc în risc foarte crescut, cu tinerii de 20 - 29 de ani reprezentând grupul în cadrul căruia a fost înregistrată cea mai mare incidenţă. În Navarra şi Ţara Bascilor îngrijorează şi situaţia septuagenarilor.

Comisia de Sănătate Publică a decis totuşi că cei contaminaţi cu varianta Omicron nu trebuie să stea în carantină, iar guvernele autonome se vor întruni miercuri cu prim-ministrul Pedro Sánchez pentru a decide dacă impun noi restricţii. 

La nivel naţional, 79,6% din populaţie este vaccinată complet.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite