Olanda: Un politician controversat a fost arestat pentru „intenţia” de asasinare a premierului Mark Rutte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arnoud van Doorn FOTO Daniella van Bergen/ad.nl
Arnoud van Doorn FOTO Daniella van Bergen/ad.nl

Controversatul politician Arnoud van Doorn, care a părăsit un partid de extrema dreaptă şi s-a convertit la islam, a fost reţinut la finalul săptămânii trecute pentru „intenţia” de asasinare a premierului Mark Rutte, relatează Politico.

Van Doorn a fost reţinut după ce a acţionat „în mod suspect” în timp ce se afla în acelaşi cartier din Haga cu Rutte.

Controversatul politician a fost eliberat luni, fără a fi formulată vreo acuzaţie împotriva sa.

Van Doorn a declarat pentru presa olandeză că se afla în zona respectivă din Haga pentru a îngriji pisica mamei sale şi a oprit întâmplător la o cafenea care se află peste drum de sala de fitness în care era Rutte.

Ştirea cu privire la arestarea pentru scurt timp a lui van Doorn vine după ce presa olandeză a scris despre consolidarea dispozitivului de securitare al lui Marke Rutte.

Există informaţii despre plănuirea unui atac sau a unei răpiri a premierului olandez. Suspiciunile se îndreaptă către banda de traficanţi „Mocro Mafia”.

Arnoud van Doorn, în vârstă de 55 de ani, este unul ditre cei mai controversaţi politicieni olandezi. În 2012, van Doorn s-a convertit la islam după ce a părăsit Partidul Libertăţii, de extrema dreaptă, al lui Geert Wilders. Apoi a fondat Partidul pentru Unitate, care nu a obţinut niciun mandat în ultimele alegeri parlamentare.

Politicianul a fost condamnat în trecut pentru că a postat mesaje antisemite pe reţelele de socializare, a predat documente oficiale presei, a deţinut ilegal arme de foc şi a vândut droguri unor minori.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite