Oficial ONU: Statul Islamic s-a reorganizat şi ameninţă Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia teroristă Statul Islamic, care se confruntă cu înfrângeri pe teren, îşi schimbă strategia şi se concentrează pe atacuri în afara zonelor de conflict, în special în Europa, avertizează un oficial de rang înalt al ONU.

Statul Islamic s-a reorganizat şi „se concentrează mai mult ca niciodată“ pe atacuri în afara zonelor de conflict, în special în Europa, a declarat joi secretarul general adjunct ONU pentru probleme politice, Jeffrey Feltman, transmite „The Associated Press“, citată de journalmetro.com.

Statul Islamic şi-a reorganizat structura militară, dând mai multă putere comandanţilor militari şi inspirând atacuri în afara zonelor de conflict din Siria şi din Irak, precizează oficialul ONU.

El a evocat recentele atacuri din Belgia, Franţa, Marea Britanie, Suedia, Rusia, Turcia şi Germania revendicate de Statul Islamic.

Potrivit lui, Statul Islamic profită de prezenţa sa pe internet pentru a le inspira. Cu toate că volumul mesajelor transmise de Statul Islamic pe internet a scăzut în ultimele 16 luni, „ameninţarea persistă întrucât susţinătorii săi din afara Siriei şi Irakului recepţionează şi redistribuie această propagandă“, a mai spus oficialul ONU.

În afară de Europa, Statul Islamic reprezintă o ameninţare pentru nordul şi vestul Africii, Somalia, Yemen şi sud-estul Asiei.

Feltman a mai spus că Statul Islamic a pierdut combatanţi şi din venituri în ultimele 16 luni.

El a făcut aceste declaraţii în faţa Consiliului de Securitate al ONU.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite