O tornadă cu rafale ale vântului de 200 km/h a lovit o localitate din Slovacia. VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

O tornadă care a lovit joi localitatea Petkovce din estul Slovaciei a avut un nivel preliminar F2 pe scara Fujita, fiind însoţită de rafale de vânt cu viteze de până la 200 km/h, a indicat Institutul slovac de Hidrometeorologie (SHMU) pe pagina sa de internet, adăugând că este necesară o analiză mai detaliată a daunelor pentru a determina intensitatea exactă a fenomenului, relatează agenţia TASR vineri.

Tornada din Petkovce, în apropiere de oraşul Presov, a avariat mai multe gospodării, a declarat joi pentru TASR primarul localităţii, Pavol Hybala. Pompierii au intervenit la faţa locului.

„Au fost raportate pagube la patru gospodării, după ce acoperişurile au fost luate de vânt. Câţiva copaci au fost dărâmaţi, liniile electrice au fost rupte. Un drum local este impracticabil", conform Departamentului regional pentru stingerea incendiilor şi intervenţii de urgenţă din Presov.

„S-a putut vedea cum aerul se învârtea, luând totul pe sus. Fragmente de acoperiş au fost purtate la aproximativ 100 de metri distanţă. A lovit doar partea inferioară a satului. A durat cam un minut, dar a distrus tot, a făcut ravagii aici", a spus primarul joi, adăugând că nu au fost înregistrate victime în urma trecerii tornadei.

Hybala a declarat că nu a fost efectuată deocamdată o evaluare a pagubelor, precizând că pe lângă cele patru case care au rămas fără acoperiş alte trei gospodării au fost avariate.

Slovacia nu a fost singura ţară din Europa Centrală care a fost lovită de o tornadă joi, alte două tornade formându-se în aceeaşi zi în Polonia, în localităţile Rzeszow şi Jozefow.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite