O parte din turnul de televiziune din Harkov s-a prăbuşit după un atac cu rachetă al Rusiei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turnul de televiziune de 240 de metri din oraşul ucrainean Harkov, nord-est, s-a rupt în două, iar partea sa superioară a căzut la pământ, arată imagini obţinute de Reuters, după ceea ce oficialii locali au declarat că a fost probabil un atac cu rachetă al Rusiei asupra acestei infrastructuri de televiziune.

Partea superioară a turnului de televiziune din Harkov s-a prăbușit FOTO Captură video
Partea superioară a turnului de televiziune din Harkov s-a prăbușit FOTO Captură video

Semnalul de emisie a fost întrerupt în cel de-al doilea oraş ca mărime din Ucraina, care a fost bombardat puternic de rachete şi drone ruseşti în ultimele săptămâni, scrie Agerpres.

"În acest moment există întreruperi ale semnalului de televiziune digitală", a declarat guvernatorul regional Oleh Siniehubov.

Nu au existat victime, deoarece angajaţii se aflau în adăposturi, a adăugat el.

Imagini de la faţa locului arată cum catargul principal al turnului se rupe, căzând, în timp ce un nor de fum se ridica spre cer.

Din imagini nu este clar ce anume a lovit partea superioară a turnului, dar procurorii din Harkov au declarat că Rusia a folosit probabil o rachetă de croazieră Kh-59 în acest atac.

Înregistrarea video a fost verificată prin coroborarea cu o înregistrare dintr-un alt unghi care arată acelaşi moment în care vârful turnului se prăbuşeşte.

Rusia a atacat turnul de televiziune din Harkov de mai multe ori la începutul lunii martie 2022, la scurt timp după ce şi-a lansat invazia pe scară largă în Ucraina. Semnalul tv a fost întrerupt în acel moment.

Moscova şi-a intensificat recent atacurile, în timp ce Ucraina se confruntă cu un deficit de capacităţi de apărare antiaeriană. Harkov şi regiunea adiacentă s-au confruntat cu cele mai intense lovituri.

În jur de 12 canale ucrainene de televiziune prin satelit şi-au suspendat emisiunile săptămâna trecută după ce au suferit interferenţe în semnalul lor. Unele dintre aceste canale au fost bruiate şi au difuzat materiale de propagandă pro-rusă până când proprietarii lor au reuşit să restabilească controlul, potrivit EFE

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite