O jurnalistă din Rusia a murit în  bombardamentele armatei ruse în Kiev. Oskana a fost şi încarcerată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oksana Baulina Foto: Captură The Insider
Oksana Baulina Foto: Captură The Insider

O jurnalistă din Rusia a murit în Kiev, în timp ce filma distrugerile produse de bombardamentele armatei ruse, informează The Guardian.

Oksana Baulina, video-jurnalistă la unul dintre puţinele site-uri de ştiri independente care au mai rămas în Rusia după asaltul asupra libertăţii presei iniţiat de dictatorul de la Kremlin, se afla în Kiev pentru a oferi informaţii publicului rus despre atrocităţile comise de armata rusă în Ucraina. Baulina şi un alt civil au murit, în timp ce două alte persoane care îi acompaniau au fost răniţi şi spitalizaţi.

Baulina era corespondentă în Ucraina şi a relatat din Liov şi Kiev. Anterior, jurnalista a fost încarcerată pentru scurtă vreme, după ce poliţia rusă a luat cu asalt sediul unui ONG anti-corupţie din Rusia, acolo de unde Baulina transmitea în direct.

După ce autorităţile ruse au declarat fundaţia respectivă drept „extremistă”, Baulina a părăsit ţara şi a continuat să lucreze din străinătate pentru publicaţia The Insider, specializată în investigaţii, fact-checking şi analize politice.

The Insider a anunţat moartea jurnalistei, precizând şi că va continua să relateze din Ucraina, inclusiv despre crimele de război ale armatei ruse şi despre bombardamentele asupra zonelor civile şi rezidenţiale care au dus la moartea unui număr uriaş de civili dar şi de jurnalişti.

Vă recomandăm să mai citiţi:
 

Război în Ucraina. A trecut o lună de la declanşarea invaziei. Zelenski face apel la întreaga lume să iasă pe străzi să protesteze

Strigăt de disperare din Mariupol: „Viaţa din oraşul meu s-a mutat în subsoluri. Toată lumea aşteaptă să moară

Fotojurnalist de război: „În Ucraina sunt scene îngrozitoare pe care, dacă le-aş vedea într-un film artistic, tot mi s-ar părea greu de privit“ FOTO

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite