O femeie din Turcia, arestată pentru că a călcat în picioare Coranul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia a postat pe Twitter o fotografie în care, încălţată în pantofi roşii de lac, cu toc, stă cu picioarele pe Coran. Ea a fost arestată la Istanbul pentru blasfemie şi incitare la ură pe criterii religioase, transmite AFP.

Poliţia turcă a lansat o anchetă pentru a stabili dacă femeia, în vârstă de aproximativ 35 de ani şi a cărei identitate nu a fost făcută publică, se face vinovată de acuzaţiile care i se aduc. Ea a fost arestată marţea trecută, după ce împotriva sa a fost depusă o plângere de primarul Istanbulului, Melih Gokcek, cunoscut pentru reacţiile dure la adresa oricărei potenţială contestare a islamului, notează „The Huffington Post”. 

„Nimeni nu are dreptul să ne insulte religia”, a scris primarul pe Twitter, publicând şi fotografia în cauză. În Orientul Mijlociu, a sta cu picioarele sau a-ţi pune pantofii pe o carte, o imagine, o piesă vestimentară sau orice alt obiect cu însemnătate spirituală este considerat o insultă, picioarele fiind considerate necurate. 

Primarul Istanbulului este membru al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), înfiinţat fostul premier Recep Tayyip Erdogan, care a şi condus gruparea până în vară, când a devenit preşedinte. AKP a propus până acum nenumărate măsuri care readuc islamul în legislaţia Turciei, divergenţele dintre adepţii secularismului şi conservatorii religioşi. 

Reţinută iniţial pentru a fi interogată, femeia a fost între timp eliberată de poliţiştii turci, spre nemulţumirea primarului. Acesta a anunţat că o va acţiona personal în judecată pentru blasfemie, incitarea la ură pe criterii religioase, insultarea religiei şi ameninţarea liniştii publice. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite