O explozie a zguduit orașul ocupat Berdiansk. Navele rusești părăsesc portul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O explozie a zguduit vineri după-amiaza portul Berdiansk de la Marea Azov, în regiunea ocupată temporat Zaporojie, relatează Ukrainska Parvda.

Autoritățile de ocupație nu au recunoscut pagube sau victime FOTO via Ukrainska Pravda
Autoritățile de ocupație nu au recunoscut pagube sau victime FOTO via Ukrainska Pravda

UPDATE Nouă persoane au fost rănite vineri în bombardamentele asupra orașul portuar Berdiansk, ocupat de Rusia, potrivit șefului administrației instalate de Rusia, relatează CNN.

Informațiile despre morți sunt în curs de clarificare", a declarat Vladimir Rogov, șeful administrației pro-ruse din teritoriile ocupate din regiunea Zaporojie

Atacul asupra "pașnicului Berdiansk a fost efectuată de către militanții [Forțelor Armate ale Ucrainei]", declarase anterior Rogov. Berdiank, ocupat de ruși la începutul invaziei, se află la 100 de kilometri de linia frontului.

Știrea inițială

„Este gălăgie în Berdianskul ocupat temporar. Bumbacul a înflorit în portul prin care rușii au exportat prada. Exploziile s-au auzit în toată suburbia”, a anunțat pe Telegram Ivan Fedorov, primarul în exil al orașului Melitopol.

Propaganda rusă a refuzat inițial să folosească cuvântul «vzryv» (explozie), preferând în schimb «hlopok» (o bubuitură). Or, «hlopok» înseamnă și "bumbac", ceea ce a devenit între timp o memă, notează publicația ucraineană.

Vladimir Rogov, șeful administrației pro-ruse din teritoriile ocupate din regiunea Zaporojie susține că atacul a avut loc în port, dar că nu există distrugeri sau victime.

Viktoriia Halitsina, șefa administrației militare a orașului Berdiansk, a confirmat faptul că apărătorii ucraineni au atacat pozițiile rusești. Administrația militară a orașului Berdiansk a mai spus că, potrivit datelor preliminare, navele care au intrat recent în port pentru a fi încărcate cu cereale și metale ucrainene furate au părăsit portul în urma atacului.

Nave rusești părăsesc portul după o explozie produsă pe 2 iunie FOTO via Ukrainska Pravda
Nave rusești părăsesc portul după o explozie produsă pe 2 iunie FOTO via Ukrainska Pravda

Canale anonime de pe Telegram au publicat imagini cu navele rusești părăsind portul.

Acestea au mai scris că exploziile ar fi fost provocate de un atac cu o rachetă. 

Tabloidul britanic The Sun scrie despre un presupus atac cu o rachetă de croazieră Storm Shadow dintre cele furnizate recent Kievului de Marea Britanie.

La 26 mai, o explozie masivă a vizat un depozit de rachete rusești în același port din Berdiansk, iar aceasta ar fi fost provocată de rachete cu rază lungă de acțiune Storm Shadow.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite