O echipă de medici germani se va deplasa în Ucraina ca să o consulte pe Iulia Timoşenko

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi medici germani se vor deplasa în Ucraina, la sfârşitul acestei săptămâni, ca s-o consulte pe Iulia Timoşenko, fostul premier al Ucrainei, care este spitalizată de nouă luni din cauza unei hernii de disc. Anunţul a fost făcut marţi, la Berlin, de ministrul ucrainean de Externe, Leonid Kojara.

„Astăzi, poziţia este următoarea: medicii vor veni, în perioada 2-4 martie, pentru a o trata pe Timoşenko”, a declarat şeful diplomaţiei ucrainene în timpul unei conferinţe la care a participat şi omologul său german Guido Westerwelle.

Potrivit AFP, medicii de la spitalul Charite, care au mai tratat-o pe Timoşenko, u s-au putut deplasa în Ucraina în weekend-ul trecut. Kojara a explicat că a fost vorba despre "o problemă tehnică", autorizările fiind "puţin mai complicate" în cursul weekend-ului.

Ministrul de Externe al Germaniei, Guido Westerwelle, a amintit că Timoşenko avea "dreptul la îngrijiri medicale adecvate". „Îmi pare rău că medicii de la Charite nu au avut ocazia de a se putea deplasa în Ucraina”, a adăugat el.

Vineri, Ministerul ucrainean al Sănătăţii a afirmat că Iulia Timoşenko nu mai avea nevoie de îngrijiri medicale şi a sugerat că opozanta se va întoarce în curând la închisoare.

Timoşenko, în vârstă de 52 de ani, închisă din august 2011, a fost transferată în mai într-un spital public din cauza unei hernii de disc.

Până în prezent, medicii de la Charite, care au vizitat-o ultima dată pe Timoşenko în decembrie, nu au dat vreun aviz favorabil în privinţa întoarcerii la închisoare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite