O dronă ucraineană filmează momentul în care lovește un lansator de rachete termobaric rusesc, declanșând o explozie masivă VIDEO

0
Publicat:

Un nou videoclip filmat pe câmpul de luptă din Ucraina arată momentul în care o dronă ucraineană zboară direct într-un lansator de rachete termobaric rusesc, provocând o explozie de proporții.

În videoclip se vede cum drona ucraineană zboară în apropierea sistemului rusesc de lansare de rachete multiple TOS-1, care se deplasează pe un drum de pământ în Zaitseve, o așezare situată la sud de Bakhmut-ul distrus de război.

La scurt timp, drona se întoarce și zboară direct către TOS-1, lovind lansatorul de rachete înainte de a pierde conexiunea.

Următoarea parte a videoclipului arată efectele impactului: TOS-1 - poate transporta până la 24 de rachete de 220 milimetri cu focoase termobarice sau incendiare - explodează, creând un spectacol uriaș de foc și fum.

O dronă FPV filmează TOS-1 care arde puternic. Nu este prima dată când Ucraina a reușit distrugerea unui lansator de rachete TOS-1. În februarie 2023, Kievul a distribuit un videoclip ce prezintă distrugerea unui lansator de rachete termobaric rus în regiunea Donețk din Ucraina.

Modelul sovietic TOS-1 a fost dezvoltat inițial la începutul anilor 1980, folosit de obicei pentru a ataca pozițiile fortificate și vehiculele blindate cu salve de rachete puternice. Capacitatea sa de transport este de 24 de rachete, ceea ce îl face un lansator de temut și extrem de puternic.

Armele termobarice – denumite uneori bombe cu vid – care sunt lansate de pe TOS-1 sunt cunoscute pentru detonarea lor în două etape. În primul rând, dispersează un nor de combustibil în aer înainte de a detona, creând o undă de explozie intensă.

Ele pot provoca devastări în masă, în special din cauza potențialului lor imens de distrugere și a victimelor pe scară largă pe care le produce.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite