O britanică este acuzată de presă că a încălcat protocolul şi că a atins-o pe regina Elisabeta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dintr-un anumit unghi, pare că Kerry Bickerstaff  o atinge pe spate pe regina Elisabeta. FOTO: Alan Davidson
Dintr-un anumit unghi, pare că Kerry Bickerstaff  o atinge pe spate pe regina Elisabeta. FOTO: Alan Davidson

Orice mână întinsă spre regina Elisabeta a Marii Britanii este privită cu suspiciune de curteni, deoarece riscă să încalce protocolul regal ce interzice contactul fizic cu  monarhul, în afara unei uşoare strângeri de mână. De data aceasta este cazul unui manager de magazin, care a atins-o pe regina Elisabeta punându-şi mână la spatele acesteia, în timp ce monarhul făcea o vizită la o piaţă de peşte din estul comitatului Essex.

Regina Elisabeta a vizitat joi pescăriile West Quay din estul comitatului Essex, care au fost înfiinţate acum aproape 40 de ani ca o afacere de familie. Monarhului i-au fost arătate mai mult de 40 de varietăţi de peşte prinse de pescarii locali.

Prietenii femeii surprinse în fotografiile jurnaliştilor, Kerry Bickerstaff în vârstă de 37 de ani, au apărat-o şi au insistat că nu a atins-o pe Majestate Sa, gestul ei fiind pur instinctiv, în timp ce o conduce pe Regină spre magazinul pe care îl administrează.

Un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham a spus ulterior că femeia „nu a atins-o pe Regină şi chiar dacă ar fi făcut întocmai, Regina nu s-ar fi simţit ofensată”.

Regina este recunoscută pentru atitudinea sa deschisă faţă de cei din jur, acceptând entuziasmul lor. Mai degrabă personalul casei regale este este contrariat de faptele care nu respectă protocolul vechi de secole.

Regina Marii Britanii a vizitat unele afaceri şi locuitorii din estul Essex

regina Elisabeta UK

Anul trecut, regina şi-a pus braţul în jurul taliei lui Michelle Obama, Prima Doamnă a Statelor Unite, iar aceasta din urmă i-a strâns umărul monarhului, în semn de răspuns. Gestul i-a surprins pe observatori, fiind prima dată când se putea spune că regina Elisabeta a fost văzută îmbrăţişând o altă persoană, în mod public. 

Regina Elisabeta şi Michelle Obama, îmbrăţişateÎnsă cine ar putea uita de controversatul gest al fostului premier australian Paul Keating, care a atins-o pe regină pe spate, în timpul unui eveniment din 1992. Oficialul a fost „sancţionat” de presa britanică fiind poreclit „şopârla din Oz”.

regina Elisabeta UK

Regina Elisabeta, atinsă de Paul Keating

regina Elisabeta UK

Un alt incident asemănător s-a petrecut în 2002, când fostul campion la ciclism Louis Garneau şi-a trecut mâna pe după umerii reginei pentru a face o fotografie împreună.

Monarhul britanic a fost atinsă şi de Louis Garneau

regina Elisabeta UK

Regina a purtat pentru a treia oară într-un eveniment public aceeaşi ţinută, care reţine atenţia printr-o combinaţie vizuală puternică între roz şi negru.

 

 

 

 

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite