Numirea generalului Aleksandr Dvornikov în funcţia de comandant al războiului din Ucraina, „o încercare de a centraliza comanda şi controlul”

0
0
Alexander Dvornikov / Foto Arhivă
Alexander Dvornikov / Foto Arhivă

Ministerul Apărării din Marea Britanie notează, în raportul publicat zilnic, că numirea de către Rusia a generalului Aleksandr Dvornikov în funcţia de comandant al războiului din Ucraina „reprezintă o încercare de a centraliza comanda şi controlul”, transmite BBC.

„Incapacitatea de a uni şi coordona activitatea militară a împiedicat până în prezent invazia Rusiei”, se mai precizează în raportul ministerului.

Dvornikov are experienţă anterioară de comandă în Siria şi, din 2016, conduce districtul militar de sud al Rusiei, care se învecinează cu regiunea Donbas a Ucrainei (est).

Numirea sa în funcţia curentă arată că rezistenţa ucraineană şi planificarea ineficientă anterioară războiului au forţat Rusia să îşi reevalueze operaţiunile, adaugă Ministerul Apărării din Marea Britanie.

S-a anunţat la începutul acestei săptămâni că generalul - care are un istoric de tactici brutale în Cecenia şi Siria (este numit „Măcelarul din Siria”) – va conduce noua etapă a războiului Rusiei în estul Ucrainei.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite