„Nu este Regina mea!” Protest anti-monarhie în Marea Britanie cu ocazia participării reginei Camilla la slujba din Joia Mare

0
Publicat:

Vizita reginei Camilla la Catedrala Worcester a avut parte de un protest anti-monarhie. Grupul de manifestanți de la Republic au venit cu bannere și steaguri galbene în fața locului de desfășurare a evenimentului, înaintea sosirii reginei joi (28 martie).

Soția Regelui Charles III a fost întâmpinată de protestatari
Soția Regelui Charles III a fost întâmpinată de protestatari FOTO Getty Images

Când Regina Camilla a sosit pentru serviciul regal din Joia Mare, protestatarii au fost auziți strigând repetat „Jos cu coroana”.

Camilla a apărut în locul regelui Charles la serviciul tradițional, în timp ce acesta își continuă tratamentul pentru cancer. Protestul vine și în contextul diagnosticului de cancer al Prințesei Kate, scrie Daily Express.

Directorul executiv al Republic, Graham Smith, a declarat: „Vom fi aici toată dimineața până când Regina pleacă. Mesajul nostru este același ca de obicei: abolirea monarhiei. Vom continua să protestăm până când este abolită”.

Întrebat dacă este potrivit să organizeze un protest într-un moment sensibil pentru Familia Regală, Smith a spus: „Noi susținem dreptul familiei la o viață privată. Dar politicul nu s-a oprit când Boris era în spital cu Covid. Este instituția pe care o contestăm. Ne-am exprimat compasiunea pentru Charles și Kate. Asta nu împiedică opoziția față de monarhie.

Reprezentantul republican a declarat că grupul va folosi protestul pentru a recruta mai mulți activiști, adăugând că protestatarii la acțiunea de astăzi au venit din toată țara.

Republic intenționează să protesteze și cu ocazia marca aniversării încoronării regelui Charles pe 6 mai.

Manifestanții ar putea viza și ceremonia Trooping the Colour de pe 15 iunie, când membrii Familiei Regale și Forțele Armate marchează ziua oficială de naștere a regelui.

Daily Mail a raportat că nu s-a luat încă o decizie fermă în ceea ce privește participarea monarhului la ceremonia tradițională, deși planificarea continuă conform programului.

Regina Camilla va fi prezentă la acest eveniment, conform aceleiași publicații.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite