Noul premier italian s-a angajat să demisioneze dacă reformele sale nu vor da rezultate în 18 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Enrico Letta, noul premier italian
Enrico Letta, noul premier italian

Noul premier al Italiei, Enrico Letta, a declarat că, dacă nu va observa în 18 luni succesul reformelor pe care le va implementa, îşi va asuma răspunderea şi va demisiona, relatează AFP.

"Singura soluţie posibilă este succesul. În 18 luni, voi verifica dacă reformele sunt pe calea cea bună. Dacă nu va fi aşa, îmi voi asuma răspunderea", a spus Letta în Camera Deputaţilor.

"Italia riscă să moară din cauza austerităţii. Politicile de relansare economică nu trebuie să se lase aşteptate", a spus Letta.

"La nivelul instituţiilor europene, vom identifica strategii de creştere economică dar fără a compromite însănătoşirea finanţelor publice", a explicat Letta, pledând pentru "reducerea presiunii fiscale".

Uniunea Europeană trece printr-o "criză de legitimitate" şi trebuie să facă un efort pentru a deveni "un motor de creştere economică durabilă", a mai spus noul premier italian, pledând pentru o "Europă federală".

"Europa este în criză de legitimitate şi, în momentul în care cetăţenii au nevoie din ce în ce mai mare de ea, trebuie să devină un motor de creştere economică economică durabilă", a declarat Letta în Camera Deputaţilor.

Pentru a demonstra că Guvernul său este "european şi eurofil", Letta a anunţat că primele vizite le va efectua la Bruxelles, Berlin şi Paris.

"Soluţia la problemele UE este o mai mare integrare în sensul unei Europe federale", a spus Letta.
 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite