Noul ministru german al Apărării a ales o ţară baltică pentru prima sa vizită în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christine Lambrecht FOTO EPA-EFE
Christine Lambrecht FOTO EPA-EFE

Noul ministru german al Apărării, Christine Lambrecht, efectuează duminică prima sa vizită în străinătate în Lituania, o fostă republică sovietică devenită între timp membră UE, unde va inspecta unităţi militare.

Vizita are loc într-o perioadă când cele trei ţări baltice - Lituania, Letonia şi Estonia - manifestă îngrijorări faţă de securitatea regională, după desfăşurarea de către armata rusă a mii de militari în apropierea graniţei cu Ucraina, informează AFP.

Pe lângă inspectarea unor unităţi militare, Christine Lambrecht are programată o întrevedere cu omologul său lituanian Arvydas Anusauskas, o întrevedere menită abordării situaţiei de securitate din regiune şi relaţiilor bilaterale.

Aproximativ 550 de soldaţi germani sunt desfăşuraţi la baza militară Rukla, din Lituania. De altfel, Germania conduce batalionul multinaţional din această ţară baltică.

Unităţi militare similare au fost trimise în 2017 şi în Estonia, Letonia şi Polonia, pentru a descuraja o eventuală agresiune din partea Rusiei după anexarea peninsulei Crimeea şi izbucnirea războiului din estul Ucrainei, în 2014.

Noul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, a efectuat prima sa vizită în străinătate la Paris, în timp ce noul ministru de Externe, Annalena Baerbock, s-a deplasat la Varşovia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite