Noua societate greacă de radioteleviziune a început să emită semnal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni dimineaţă, noua societate publică de radioteleviziune din Grecia, care va fi cunoscută sub acronimul NERIT, a început să transmită semnal pe două canale de televiziune, informează presa elenă. Asta, în condiţiile în care viitorul societăţii ERT, a cărei închidere bruscă a generat tensiuni în guvernul de la Atena, este încă incert.

Semnalul NERIT se transmite pe frecvenţele pe care anterior au funcţionat o televiziune parlamentară şi corporaţia de radiodifuziune britanică BBC, notează „Vocea Rusiei”. Deocamdată, pe cele două posturi telespectatorii pot vedea doar clasica miră şi acronimul în greacă NEPIT.

Potrivit Dialogos Media, NERIT emite semnal fără autorizaţie şi fără ca noua entitate să aibă girul Parlamentului. Premierul urmează să facă un anunţ în acest sens luni seară, înainte să se întâlnească cu liderii partidelor de coaliţie.

image

Potrivit unor declaraţii făcute zilele trecute, NERIT ar trebui să înceapă să funcţioneze la sfârşitul lunii august.

image

Liderii celor trei partide greceşti care formează coaliţia de guvernământ de la Atena se vor întâlni luni seară, în încercarea de a rezolva divergenţele existente şi de a împiedica organizarea unor alegeri anticipate, scrie cotidianul „Kathimerini” în ediţia online.

În interiorul coaliţiei de guvernământ au început să apară tensiuni săptămâna trecută, după ce guvernul de la Atena a anunţat subit că va închide societatea publică de radiodifuziune ERT.

Samaras a încercat să ajungă la un compromis cu partenerii de coaliţie, afirmând că este dispus să reangajeze o parte din personalul ERT pentru ca televiziunea să reînceapă difuzarea de buletine de ştiri. PASOK şi Stânga Democrată au respins propunerea, iar Samaras, la rândul lui, a rămas ferm pe poziţii în ceea ce priveşte închiderea ERT.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite