Noi măsuri anti-COVID în Italia. Vaccinaţii ar putea avea nevoie de un test negativ pentru a intra în zone aglomerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Certificatul verde digital

Guvernul italian ia în considerare noi măsuri pentru a evita o creştere a numărului de infecţii COVID-19 în perioada sărbătorilor, au anunţat duminică ziarele locale. Autorităţile sunt îngrijorate cu privire la răspândirea variantei foarte contagioase Omicron, transmite Reuters.

Pe 23 decembrie, premierul Mario Draghi va avea o întâlnire cu miniştrii, iar după ar putea impune obligativitatea ca persoanele vaccinate să prezinte un test negativ pentru a avea acces în locuri aglomerate, inclusiv discoteci şi stadioane, a relatat cotidianul Corriere della Sera.

Rezultatul unui test negativ ar putea fi cerut şi pentru a merge la cinematograf sau teatru. Se analizează şi introducerea purtării măştii în aer liber.

Conform normelor actuale, persoanele care au fost vaccinate sau care s-au vindecat recent de Covid au acces liber la spaţiile închise din baruri şi restaurante, muzee, cinematografe, cluburi şi evenimente sportive.

„Unele măsuri, cum ar fi obligativitatea folosirii măştilor chiar şi în aer liber... ar putea fi luate în curând”, a declarat pentru ziar Franco Locatelli, unul dintre principalii consilieri ştiinţifici ai guvernului, scrie Hotnews.

În Italia, vaccinarea este obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, personalul şcolar, poliţie şi armată. Autorităţile ar putea extinde obligativitatea imunizării la toţi lucrătorii începând cu luna ianuarie, potrivit Corriere della Sera.

Institutul Naţional de Sănătate a afirmat sâmbătă că varianta Omicron se răspândeşte rapid în Italia, cu noi cazuri identificate în nordul şi sudul ţării. În total, au fost identificate până acum 84 de infecţii.

La începutul acestei săptămâni, Guvernul de la Roma a prelungit starea de urgenţă COVID-19 până la 31 martie şi a decis că toţi vizitatorii din ţările UE trebuie să facă un test înainte de plecare.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite