Ne-au întrecut până şi bulgarii. Bulgaria, în primele zece state privind absorbţia fondurilor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulgaria a crescut ritmul absorbţie de fonduri  europene clasându-se pentru prima dată în primele zece, mai precis pe locul opt, în rândul statelor membre, a anunţat vicepreşedintele Comisiei Europene, bulgăroaica Kristalina Gheorghieva. Şi fiindcă mai este ceva timp până la sfârşitul anului, ea speră că Bulgaria va putea urca şi mai mult în clasament.

„Pentru prima dată, ţara noastră se află în topul primelor zece state în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Kristalina Gheorghieva. „Anul acesta, Bulgaria a beneficiat din plin de statutul său de membru al UE, referitor la absorbţia fondurilor europene.

 Anul acesta, am adăugat la PIB-ul ţării peste 4%, prin faptul că am absorbit complet fondurile europene. În clasamentul primelor 10 state, Bulgaria se află pe locul 8. Este foarte important ca în acest moment dificil pentru PIB-ul Bulgaria să beneficieze, integral şi complet, de avantajele statutului său de membru, iar ţara noastră face acest lucru”, a mai spus Kristalina Gheorghieva.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite