Nave ruseşti au ajuns pe coasta ucraineană a Crimeii. Cresc temerile asupra unei invazii

0
0
Nave rusesti
Nave rusesti

Nave militare ruseşti transportând soldaţi au ajuns pe coasta ucraineană a peninsulei Crimeea, potrivit site-ului rus de informaţii flot.com, alimentând temerile experţilor că ar putea reprezenta începutul unei anexări a regiunii autonome ucrainene, Crimeea, de către Rusia, anunţă publicaţia online International Business Times.

Nava rusească mare de debarcare Nikolai Filcenkov a sosit în apropierea bazei militare a Rusiei de la Marea Neagră Sevastopol, care este o bază operată de armata rusă în Crimeea.

Potrivit rapoartelor, nava transportă până la 200 de soldaţi şi s-a alăturat unui număr de patru vase suplimentare transportând un număr necunoscut de soldaţi ai Forţelor Speciale. Flot.com a relatat de asemenea că pe 22/23 februarie, personalul de la unitatea 45 a Forţelor Speciale Aeriene şi diviziuni suplimentare au fost transportate cu elicopterul la Anapa, un oraş de pe coasta rusă la Marea Neagră. Cu toate acestea, se crede că la Sevastapol sunt staţionaţi 26.000 de militari, potrivit Institutului German pentru Afaceri Internaţionale şi de Securitate.

Mai mult, rămâne de văzut dacă o Ucraină slăbită, în mijlocul unei revoluţii pe scară largă, poate răspunde la evoluţiile militare ruseşti sau dacă NATO va adopta linia Statelor Unite spunând Rusiei să rămână în afara regiunii, notează ibtimes.com.

Cu toate acestea, o invazie rusă a Crimeii pare a fi populară cu populaţia în mare măsură rusofonă a Crimeii, după ce un val de proteste proruse au cerut intervenţia Moscovei.

În afară de Crimeea, există preocupări din partea Statelor Unite şi guvernelor europene că Rusia ar putea încerca o intervenţie mult mai mare la Kiev şi restabili un guvern "prietenos" faţă de Moscova.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite