Motivul pentru care fostul campion mondial Kasparov vrea dobândirea cetăţeniei letone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Garry Kasparov. FOTO: AFP
Garry Kasparov. FOTO: AFP

Opozantul rus Garry Kasparov a cerut marţi parlamentarilor din Letonia să îi acorde cetăţenia letonă, pentru a putea să-şi continue activităţile politice în Rusia, informează agenţia de ştiri Reuters.

Într-o scrisoare, fostul campion mondial de şah a explicat faptul că obţinerea cetăţeniei letone ar permite să muncească în condiţii de securitate „în Rusia şi în alte părţi ale lumii unde drepturile civice sunt încălcate, iar normele civice sunt împiedicate”.

„Toţi letonii au dreptul să-şi exprime opinia liber, să participe la procesul politic şi să nu fie obiectul persecuţiilor ilegale”, a scris Garry Kasparov.

Acesta a subliniat că speră să-şi poată păstra naţionalitatea rusă, a declarat purtătoarea de cuvânt a coaliţiei aflate la putere în Letonia condusă de Partidul Unităţii, Laila Timrota.

Kasparov este unul din principalii critici ai liderului de la Kremlin, acesta anunţând săptămâna trecută că va candida la şefia Federaţiei Mondiale de Şah, organizaţie condusă de un apropiat al lui Vladimir Putin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite