Motivul bizar al invaziei Ucrainei, rostit de o purtătoare de cuvânt rusă: Nu au vrut să împartă borşul

0
0
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a făcut o declaraţie cel puţin bizară susţinând că motivul pentru care Rusia a invadat Ucraina este acela că ucrainenii nu au vrut să împartă cu ruşii proprietatea asupra originii borşului.

Înregistrarea declaraţiei a fost postată pe contul de Twitter de jurnalistul Kirill Martynov, redactorul şef al publicaţiei ruse Novaia Gazeta Europe, lansată după ce publicaţia şi-a suspendat activitatea în Rusia, din cauza presiunilor Moscovei.

„Maria Zakharova a declarat că motivul războiului a fost că ucrainenii nu au vrut să împartă borşul cu ea. De asemenea, se pare că era foarte beată”, a scris jurnalistul.

„Pentru că nu au vrut să împartă borşul. Trebuia să aparţină unui singur grup, unui singur popor. Dar să-l împartă, pentru ca în fiecare oraş, în fiecare ţară, fiecare gospodină să-l facă aşa cum ştie... nu au vrut să facă un compromis. Exact despre asta vorbim, xenofobie, nazism. Extremism în toate formele sale”, a spus Zaharova.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite