Moscova intervine în alegerile din Italia. Poze cu politicieni alături de Putin, postate de ambasada rusă la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada Rusiei la Roma a postat, joi, pe rețeaua de socializare Twitter fotografii cu cei mai importanți lideri italieni alături de președintele rus Vladimir Putin, cu trei zile înainte de alegerile legislative, relatează AFP, potrivit Agerpres

Putin alături de importanți lideri italieni. Foto: Twitter/  Russian Embassy in Italy
Putin alături de importanți lideri italieni. Foto: Twitter/ Russian Embassy in Italy

Extrase din istoria recentă între Rusia şi Italia. Atâtea amintiri", se arată în mesajul Ambasadei publicat alături de cele patru fotografii cu principalii lideri italieni din campania electorală, care s-au distanțat de Rusia după războiul declanșat în Ucraina. 

În prima fotografie apare Putin alături de fostul prim-ministru Giuseppe Conte ((Mişcarea 5 Stele), alături de cei doi vicepremieri ai săi de la vremea respectivă, liderul partidului italian de extremă dreapta Liga, Matteo Salvini, şi actualul ministru de Externe Luigi Di Maio (fost membru al Mişcării 5 Stele). 

Matteo Salvini, susţinător vechi al liderului de la Kremlin care a mers până la a purta tricouri cu imaginea lui, s-a pronunţat împotriva sancţiunilor impuse împotriva Moscovei, pe care le-a considerat ineficiente şi contraproductive. 

În a doua fotografie poate fi văzut președintele rus împreună cu Enrico Letta, care a fost premier în anul 2013, și care se află în prezent la conducerea Partidului Democrat (PD), principala formațiune de stânga. 

În cea de-a treia fotografie, Putin poate fi văzut alături de Silvio Berlusconi, fost lider al guvernului și șef al partidului conservator Forza Italia. Berlusconi, candidat la Senat, a vizitat Crimeea, apoi s-a distanțat de Putin după invadarea Ucrainei. 

Ultima fotografie îl arată pe Putin zâmbitor dând mâna lui Matteo Renzi, care a fost lider al guvernului între 2014 și 2016 și care conduce, în prezent, o mică formațiune de centru. 

Postarea a stârnit o mulțime de comentarii, printre care o postare a fostului ministru al Justiţiei de stânga, Piero Fassino.  

Dacă nu v-aţi fi pus în cap să invadaţi o ţară liberă şi independentă, care nu v-a ameninţat niciodată, aţi fi putut să vă continuaţi colecţia de fotografii cu şefii noştri de guvern", a postat el. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite