Morţi şi răniţi în urma unui atac cu rachete asupra unui centru comercial din estul Ucrainei. „Numărul victimelor, imposibil de imaginat” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile de la Kiev afirmă că peste o mie de persoane se aflau în interiorul centrului comercial FOTO Facebook
Autorităţile de la Kiev afirmă că peste o mie de persoane se aflau în interiorul centrului comercial FOTO Facebook

Cel puţin 10 persoane au fost ucise şi alte 40 au fost rănite într-un atac cu rachete al forţelor ruse asupra centrului comercial din oraşul ucrainean Kremenciuk, potrivit lui Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului biroului preşedintelui. În clădire se aflau peste o mie de persoane, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski într-o înregistrare video pe contul de Telegram.

UPDATE 20.20 Cel puţin zece persoane au fost ucise şi alte patruzeci rănite în urma atacului cu rachete ruseşti asupra centrului commercial din Kremenciuk, a declarat Dmitro Lunin, şeful administraţiei militare din regiunea Poltava.


Din cele douăzeci de persoane rănite, nouă sunt în stare gravă, a mai spus Timoşenko.

„Numărul victimelor este imposibil de imaginat”, a adăugat oficialul ucrainean.

Pe contul de Telegram, alături de un videoclip, Zelenski a spus că centrul comercial „nu prezintă niciun pericol pentru armata rusă”. „Fără valoare strategică. Reprezintă doar încercarea oamenilor de a trăi o viaţă normală”.

„Din neputinţă, Rusia continuă să vizeze oamenii obişnuiţi. Este zadarnic să ne aşteptăm să fie rezonabilă sau umană”, a subliniat şeful statului.

Incendiul izbucnit nu a fost stins, iar serviciile de urgenţă sunt la faţa locului, a mai spus el

Corespondentul pentru The Economist, Oliver Carroll, afirmă că la faţa locului au loc „scene de groază” şi precizează că un bărbat care vorbea la telefon a spus că oamenii se află în clădire, iar pereţii încep să cadă.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite