Momentul în care ucrainenii distrug cel mai avansat tanc al armatei ruse VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
T-90M Prorîv FOTO captură
T-90M Prorîv FOTO captură

Armata ucraineană a publicat noi imagini video cu epava tancului T-90M Prorîv, cel mai avansat şi mai nou model din arsenalul forţelor armate ale Rusiei, care a fost distrus la mai puţin de două săptămâni de când a fost adus pe câmpul de luptă. De asemenea, atacul a fost surprins cu o dronă.

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat miercuri imagini cu epava tancului T-90M Prorîv, o versiune îmbunătăţită a modelului de bază prevăzut cu blindaj reactiv şi sistem de apărare automat - acesta, care făcea parte dintr-un convoi, a fost distrus într-un atac al forţelor ucrainene în regiunea Harkov.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că tancul a fost lovit de un sistem de rachete antitanc Javelin.

Comandamentul Forţelor de Operaţiuni Speciale (SSO) ale Forţelor Armate ale Ucrainei (AFU) a declarat luni: „Mişcarea de rezistenţă a SSO al Ucrainei funcţionează.

În regiunea Harkov, în timpul operaţiunilor de recunoaştere, soldaţii noştri au descoperit grupuri de echipamente inamice, inclusiv blindate grele şi blindate uşoare”.

La o oră după ce au fost stabilite ţintele prioritare pentru atac, militarii Mişcării de Rezistenţă au coordonat o unitate a uneia dintre brigăzile de artilerie şi au reglat focul asupra ţintelor inamice. Ca urmare a muncii comune a soldaţilor din Forţele de Apărare ale Ucrainei, pierderile ruşilor s-au ridicat la: tanc T-90 - distrus; tanc T-80BVM - distrus; MTLB - distrus;MTLB - deteriorat.'

Ministerul Apărării din Ucraina a declarat că tancul a fost lovit de forţele ucrainene cu un sistem american de rachete antitanc Javelin, lângă Izium, şi că un transportor blindat MT-LB şi un vehicul de luptă de infanterie au fost, de asemenea, distruse

Ministerul ucrainen Apărării a spus că sistemul de rachete „a transformat un tanc rus supermodern într-un morman de fier vechi”.

Tancul T-90M este cel mai avansat vehicul de luptă din punct de vedere tehnologic din arsenalul din prima linie al Rusiei, potrivit The Drive, şi a intrat în dotarea armatei ruse în primăvara anului 2020. Outlet a estimat că doar aproximativ 100 de modele sunt în prezent în serviciu.

Modelul „T-14 Armata” este mai nou decât T-90M, dar încă în producţie.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că T-90M este echipat cu un motor puternic, vedere panoramică şi un sistem de control al incendiului. Noul design include, de asemenea, armură multistratificată şi muniţie plasată în afara unităţii, potrivit ministerului. 

„Toate aceste upgrade-uri nu par să fi ajutat prea mult T-90M, care este considerată ca prima pierdere confirmată a unui tanc de acest tip în Ucraina”, a spus Ministerul Apărării din Ucraina.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri