Misterul privind moartea a 3.000 de soldaţi ai lui Napoleon, descoperiţi într-o groapă comună în Vilnius, a fost elucidat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Misterul unei gropi comune cu 3.000 de soldaţi ai lui Napoleon a fost elucidat FOTO The Independent
Misterul unei gropi comune cu 3.000 de soldaţi ai lui Napoleon a fost elucidat FOTO The Independent

Un mister îndelungat privind circumstanţele morţii a 3.000 de soldaţi din armata lui Napoleon, descoperiţi într-o groapă comună din Lituania, a fost rezolvat: soldaţii ar fi murit de foame.

Oasele celor 3.000 de soldaţi ai lui Napoleon, care în 1812 încerca să ajungă în Moscova, arată că aceştia ar fi murit de foame, susţin arheologii de la Universitatea Centrală din Florida, SUA, notează „The Independent“.

Potrivit Forbes, nasturii din groapa comună din Vilnius, Lituania, descoperită în 2002, arată că peste 40 de regimente diferite din armata lui Napoleon încercau să-şi găsească drumul prin Europa.

Aproximativ 500.000 de soldaţi imperiali şi-au început lungul marş către Moscova, în iunie 1812, dar şase luni mai târziu, la întoarcere, până când au ajuns în Vilnius, supravieţuiseră doar 40.000.

20.000 de oameni se pare că au murit de hipotermie, de foame şi de tifos doar în Vilnius. 

Acest eşec al armatei a fost văzut ca începutul decăderii lui Napoleon şi ar fi condus la exilul său temporar în 1814, înainte de încarcerarea lui de către britanici ca urmare a Bătăliei de la Waterloo, în 1815.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite