Ministrul rus al Apărării participă la semnarea acordului în Turcia privind exportul cerealelor din Ucraina, anunţă Kremlinul

0
0
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu călătoreşte, vineri, în Turcia pentru a participa la semnarea unui acord privind facilitarea exportului de cereale din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în conferinţa de presă zilnică, relatează CNN.

”Da, putem confirma că ministrul Apărării, Şoigu, a plecat în Turcia. Putem confirma că se pregăteşte un acord care să fie semnat astăzi (n.r. vineri)”, a spus Peskov.

Întrebat despre importanţa încheierii acestui acord pentru Rusia, Peskov s-a referit la declaraţia anterioară a preşedintelui Vladimir Putin despre criza alimentară.

”Preşedintele Putin a spus că, în contextul crizei alimentare care se profilează, este foarte important să se deblocheze rutele de aprovizionare către pieţele mondiale – îngrăşăminte, alimente şi cereale”, a declarat Peskov.

Potrivit Kremlinului, este vorba despre o ”cantitate relativ mică” de cereale ucrainene.

”Cu toate acestea, este foarte important ca acest cereale să ajungă pe pieţele mondiale, iar restricţiile indirecte care se aplică mărfurilor noastre permit pieţei să primească volume suplimentare de îngrăşăminte, cereale etc.”, a adăugat el.

Delegaţiile ruso-ucrainene, mediate de Turcia şi ONU, sunt aşteptate să semneze acordul privind exporturile de cereale. Din partea ucraineană, ministrul Infrastructurii Oleksandr Kubrakov va fi prezent la semnarea de la Istanbul, a confirmat biroul său de presă pentru CNN.
 

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite