Ministrul german al Apărării vrea 12 miliarde de euro în plus pentru armată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, vrea ca bugetul alocat armatei pentru perioada 2019-2021 să fie mărit cu 12 miliarde de euro, relatează „Bild am Sonntag“. Potrivit şefei apărării, banii sunt necesari pentru modernizarea echipamentelor militare.

Însă actualul ministru de Finanţe, Olaf Scholz, intenţionează să suplimenteze bugetul cu o sumă mult mai mică, adaugă publicaţia citată.

În timp ce Ministerul Apărării vrea trei miliarde de euro în plus în 2019, patru în 2020 şi cinci în 2021, planul financiar al lui Scholz prevede un plus de numai 5,5 miliarde de euro, în total, până în 2021. În 2019, Ministerul Apărării ar urma să primească un supliment de numai 1,7 de miliarde de euro pentru armament şi investiţii. 

Cabinetul de la Berlin ar urma să stabilească miercuri punctele de referinţă pentru bugetul din 2019 şi pentru cadrul financiar până în 2022. 

Politica de apărare a Germaniei a fost marcată în ultimele decenii de reduceri de cheltuieli, însă Von der Leyen intenţionează să pună capăt austerităţii, notează dpa. 

De altfel, criticii afirmă că, deşi economia germană este înfloritoare, executivul nu finanţează suficient armata şi, ca urmare, există mari probleme în materie de echipament. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite