Ministrul de Externe al Marii Britanii: „Putin se umileşte pe scena mondială. Trebuie să ne asigurăm ca va fi învins în Ucraina”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liz Truss foto: Epa Efe
Liz Truss foto: Epa Efe

Liz Truss, ministrul de Externe al Marii Britanii, a vorbit şi despre posibilitatea ca Rusia să scape de sacncţiunile impuse după declanşarea invaziei din Ucraina.

Liz Truss, ministrul britanic de Externe, a declarat joi, 12 mai, la o întâlnire a miniştrilor de externe G7, că sancţiunile internaţionale împotriva Rusiei ar trebui ridicate numai atunci când toate trupele sale pleacă din Ucraina, arată Digi24.

Ministrul a susţinut că aliaţii trebuie să continue să meargă „mai departe şi mai repede” în sprijinirea rezistenţei Ucrainei. 

„Putin se umileşte pe scena mondială. Trebuie să ne asigurăm că va fi învins în Ucraina, că nu avea niciun beneficiu din acest război şi că orice agresiune va fi blocată pe viitor”, a declarat Liz Truss.

Conform Ministerului de Externe de la Londra, Truss i-a îndemnat pe omologii săi din G7 să se angajeze spre noi valuri de sancţiuni atâta timp cât trupele ruse rămân în Ucraina.

„Cea mai bună securitate pe termen lung pentru Ucraina va veni din capacitatea ei de a se apăra. Asta înseamnă să se ofere Ucrainei acces către echipamentele standard NATO”, a mai spus ministrul.

Miniştrii de externe ucraineni şi moldoveni sunt aşteptaţi să se alăture miniştrilor G7 la o altă întâlnire în Germania, vineri.

Vă recomandăm şi: 

Încă o dovadă de orgoliu. După ce Regina le-a interzis accesul în balconul regal, Ducii de Sussex spun că revin în Anglia

Prinţul William crede că Harry nu se întoarce în Anglia cu intenţii bune. Care este motivul

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri