Ministrul britanic al Apărării, despre anunţul Moscovei cu privire la retragerea unor trupe din Crimeea: Judecăm după fapte, nu după vorbe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ben Wallace FOTO EPA-EFE
Ben Wallace FOTO EPA-EFE

Regatul Unit judecă Rusia după „fapte”, nu după „vorbe”, a avertizat miercuri ministrul britanic al Apărării Ben Wallace, care consideră că riscul unei invazii a armatei ruse în Ucraina persistă în pofida celor mai recente anunţuri de la Moscova.

Ben Wallace, care participă miercuri la o reuniune a omologilor săi din cadrul NATO la Bruxelles, a declarat pentru Sky News că nu a văzut „probe” ale începerii retragerii evocate de Moscova.

„În realitate, noi am văzut o consolidare continuă cu spitale de campanie şi sisteme strategice de armament”, a subliniat ministrul britanic.

El îndeamnă ca „Rusia să nu fie crezută pe cuvânt, ci să fie judecată după fapte”.

„Până când nu vedem o adevărată dezescaladare, cred că trebuie să fim toţi foarte prudenţi în privinţa direcţiei pe care o ia Kremlinul”, a adăugat Wallace.

Potrivit spionajului britanic, Rusia şi-a desfăşurat 60% dintre forţele terestre la frontiera cu Ucraina - „peste 130.000 de militari” -, dar şi o „flotilă importantă”.

„Din acest motiv avem nevoie să vedem o dezescaladare clară, printr-o retragere de trupe, în timp ce începem negocieri cu Rusia”, a insistat Ben Wallace.

Moscova a anunţat miercuri încheierea unor manevre militare în Crimeea şi plecarea unor trupe din această peninsulă de la Marea Neagră pe care a anexat-o în 2014. Într-un alt anunţ, făcut marţi, Moscova susţine că a început să retragă mii de militari din apropierea graniţei de est a Ucrainei.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite