Ministerul spaniol al Apărării, vizat de un atac cibernetic: suspiciunile se îndreaptă către un stat străin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Un virus informatic a fost detectat în cursul acestei luni reţeaua de intranet a Ministerului spaniol al Apărării, scopul acestui atac fiind sustragerea de secrete militare privind tehnologia de vârf, scrie marţi cotidianul „El Pais“, citând surse din cadrul anchetei care dau vina pe un stat străin.

Contactat, purtătorul de cuvânt al Ministerului spaniol al Apărării a declarat că nu va comenta această informaţie, relatează Reuters, care preia informaţia de la „El Pais“.

Conform „El Pais“, virusul a fost introdus cel mai probabil printr-un e-mail şi a fost detectat pentru prima oară la începutul lui martie. Există temeri, însă, că ar fi putut sta nedetectat timp de mai multe luni în această reţea de internet cu peste 50.000 de utilizatori.

Deşi reţeaua nu conţine informaţii clasificate, „El Pais“ scrie că sursele sale şi-au exprimat îngrijorarea faţă de o infestare mai largă a altor reţele în scopul de a sustrage informaţii despre tehnologia militară secretă.


Ancheta nu a stabilit încă autorul atacului cibernetic, dar sursele „El Pais“ afirmă că acesta a fost prea complex din punct de vedere tehnic pentru a fi efectuat de hackeri obişnuiţi. „În spatele atacului se află un stat“, spun ele.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite