Ministerul polonez de Externe a protestat în Belarus în legătură cu distrugerea cimitirului soldaţilor polonezi

0
0
ministerul polonez de externe
Foto: Arhiva Adev─ârul / Mnsterul de Externe polonez

Ministerul polonez de Externe┬áconsider─â c─â aceasta este ÔÇ×o ac┼úiune deliberat─â pentru a contribui la degradarea rela┼úiilor reciproce dintre ┼ú─âriÔÇŁ.

Ministerul polonez de Externe l-a convocat pe ├«ns─ârcinatul cu afaceri al Belarusului ├«n republic─â ┼či i-a prezentat diplomatului un puternic protest ├«n leg─âtur─â cu distrugerea cimitirului Armatei Interne din Mikulishki, arat─â o postare publicat─â mar┼úi pe site-ul s─âu oficial.

ÔÇ×Ministerul Afacerilor Externe prime┼čte cu indignare rapoarte despre distrugerea din ordinul autorit─â┼úilor din Belarus a cimitirului solda┼úilor polonezi din Mikulishki, ├«n regiunea GrodnoÔÇŁ, se spune ├«n mesaj.

Potrivit Ministerului polonez de Externe, autorit─â┼úile din Belarus ┼či-au ├«nc─âlcat astfel obliga┼úiile de a p─âstra cimitirele ┼či locurile memoriale. Agen┼úia consider─â c─â aceasta este ÔÇ×o ac┼úiune deliberat─â pentru a degrada ┼či mai mult rela┼úiile reciproce dintre Polonia ┼či BelarusÔÇŁ.

ÔÇ×Condamn─âm ferm aceast─â campanie antipolon─â a autorit─â┼úilor din Belarus, care const─â ├«n dorin┼úa de a acoperi urmele a tot ceea ce este polonez ├«n BelarusÔÇŁ, a declarat Ministerul polonez de Externe.┬áUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite