Ministerul german de Externe a convocat pe un reprezentant al ambasadei Turciei la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul a condamnat discursul deputatului din Partidul Justiției și Dezvoltării de guvernământ din Turcia, rostit în vestul Germaniei

Turcia a primit o atenționare din partea Germaniei. Foto: EPA-EFE
Turcia a primit o atenționare din partea Germaniei. Foto: EPA-EFE

Ministerul german de Externe a invitat luni la o discuție un reprezentant al ambasadei Turciei la Berlin, motivul fiind recentul discurs rostit în vestul Germaniei, al unui deputat din Partidul Justiției și Dezvoltare, de guvernământ în Turcia.

Manifestări precum cea la care a participat deputatul turc în orașul Neuss nu ar trebui să se mai întâmple”, a spus Ministerul german de Externe într-un comunicat difuzat pe Twitter. „Ura și hărțuirea nu-și au locul în Germania. Am amintit că evenimentele electorale străine. trebuie aprobate în prealabil. Dacă reprezentanții turci nu respectă regulile, atunci va trebui să studiem care ar putea fi consecințele”.

Potrivit ziarului Tagesspiegel , săptămâna trecută un reprezentant al Partidului Justiției și Dezvoltării a vorbit la o moschee din orașul Neuss. Articolul susține că el „i-a amenințat pe dizidenții turci cu anihilarea” în Germania. Cetăţenii care au asistat la eveniment, după aceste cuvinte, au sesizat poliţia.

Ziarul leagă discursul de alegerile din primăvară sau din vară din Turcia. Publicația amintește, de asemenea, că 1,4 milioane de locuitori ai Germaniei au drept de vot în Turcia. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite