Ministerul francez de Externe i-a îndemnat pe francezi să părăsească imediat Belarusul. Canada i-a urmat exemplul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul francez al Afacerilor Externe a recomandat cetățenilor din Hexagon să părăsească Belarusul și să traverseze granița în Lituania, Letonia și Polonia.

Clădirea Ministerului francez al Afacerilor Externe. Foto: Shutterstock
Clădirea Ministerului francez al Afacerilor Externe. Foto: Shutterstock

Ministerul francez al Afacerilor Externe le-a cerut francezilor să se abțină de la a călători în Belarus și a recomandat celor care se află deja în țara vecină Rusiei să o părăsească, se precizează într-un mesaj publicat luni pe site-ul agenției.

În contextul ofensivei armatei ruse în Ucraina și al blocării spațiului aerian al Belarusului, cetățenilor francezi li se recomandă insistent să se abțină de la vizitarea Belarusului”, se arată în comunicat.

De asemenea, Ministerul de Externe „a făcut apel la toți francezii din Belarus să părăsească imediat țara est-europeană, și să se îndrepte spre Lituania, Letonia și Polonia”. 

De asemenea, Ministerul canadian al Afacerilor Externe și-a îndemnat cetățenii să nu viziteze Belarusul, conform site-ul oficial al Ministerului canadian al Afacerilor Externe.

Evitați orice călătorie în Belarus din cauza riscului aplicării arbitrare a legilor locale și a conflictului armat dintre Rusia și Ucraina”, se arată în comunicat. De asemenea, Ministerul canadian al Afacerilor Externe menționează capacitatea limitată a Ambasadei Canadei în Polonia de a furniza servicii consulare în Belarus. Cetăţenii Canadei sunt sfătuiţi să părăsească Belarusul din punct de vedere comercial, a spus ministerul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite