Ministerul britanic al Apărării: Rusia și-a întețit bombardamentele asupra Harkov pentru a menține pe loc trupele ucrainene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia continuă să bombardeze constant pe frontul Harkov din nord-estul Ucrainei pentru a bloca forţele ucrainene şi a preveni utilizarea lor în contraatacuri în alte regiuni, a declarat vineri Ministerul Apărării britanic, informează Reuters, citată de Agerpres.

Atacuri cu rachete la Harkov FOTO EPA-EFE
Atacuri cu rachete la Harkov FOTO EPA-EFE

Oraşul Harkov, situat la circa 15 km de liniile frontului, a fost bombardat constant de la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei deoarece se află în raza de acţiune a celei mai mare părţi a artileriei ruse, arată buletinul zilnic al serviciilor de informaţii britanice.

Atacurile au provocat distrugeri în mari părți ale orașului. Forțele ruse continuă să efectueze raiduri locale și atacuri împotriva forțelor ucrainene, precizează Ministerul britanic al Apărării. Probabil că Rusia încearcă pe această cale să silească Ucraina să mențină forțe semnificative pe acest front, pentru a le împiedica să fie folosite ca forță de contraatac în altă parte.

Şaptesprezece persoane au fost ucise şi alte 42 au fost rănite în două atacuri cu rachete ale armatei ruse în Harkov, al doilea cel mai mare oraş al Ucrainei, miercuri şi joi, a anunţat guvernatorul ucrainean al regiunii.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite