Atacurile de la Harkov: Bilanţul victimelor, revizuit în creştere. Oficial ucrainean: Rusia vrea să transforme oraşul în „Alep-2016, Groznîi-1996”

0
0
Atac cu rachete la Harkov FOTO EPA-EFE
Atac cu rachete la Harkov FOTO EPA-EFE

Cel puţin 12 persoane, între care un copil, au fost ucise în urma unor bombardamente efectuate de armata rusă miercuri seara şi joi dimineaţă la Harkov, arată un nou bilanţ.

Precedentul bilanţ, făcut public joi dimineaţă, era de şase morţi şi zeci de răniţi.

Armata rusă îşi continuă bombardamentele la Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, situat în estul ţării vecine.

După o lovitură devastatoare cu o rachetă Iskander miercuri seara, în jurul orei locale 21.30, oraşul a fost atacat din nou cu rachete joi dimineaţă. La fel ca în seara precedentă, a fost avariată o pensiune, iar în locurile în care au căzut rachetele au izbucnit incendii, scrie agenţia de presă Ukrinform, citată de Agerpres.

Cel puţin 12 persoane au murit, iar altele 25 au fost rănite, printre care copii şi bătrâni, precizează Ukrinform, care citează ultimul bilanţ disponibil.

„Noaptea trecută şi această dimineaţă au fost cele mai tragice momente la Harkov de la începutul războiului”, a declarat primarul oraşului, Igor Terehov, semnalând că vineri va fi o zi de doliu în memoria victimelor.

Situat la aproximativ 40 de kilometri de frontiera cu Rusia, Harkovul este cu regularitate vizat de către armata rusă, care nu au reuşit să-l cucerească de la începutul războiului, pe 24 februarie.

„Harkov. 175 de zile de groază. Teroare zilnică, lovituri cu rachete asupra zonelor rezidenţiale şi civililor. Rusia vrea să transforme Harkovul în Alep-2016, Groznîi-1996 sau Varşovia-1945 şi se delectează cu sânge în transmisiune directă. Toţi cei care continuă să aibă de a face cu Moscova sunt complici la această crimă”, a reacţionat pe Twitter consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak.

Atacurile din Harkov au avut loc înaintea unei întâlniri, la Liov, în vestul Ucrainei, între preşedintele Volodimir Zelenski, omologul său turc Recep Tayyip Erdogan şi secretarul general al ONU Antonio Guterres.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite