Ministerul britanic al Apărării: Rusia ar folosi rachete anti-navă asupra unor ţinte terestre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rachete Kh-22 FOTO WIKIPEDIA
Rachete Kh-22 FOTO WIKIPEDIA

Oficialii ucraineni şi britanici au avertizat sâmbătă că forţele ruseşti se bazează pe arme capabile să provoace victime masă în încercarea de a face progrese în capturarea estului Ucrainei pe măsură ce luptele prelungite epuizează resursele ambelor părţi, relatează Associated Press.

Rusia rămâne fără rachete moderne de precizie şi probabil că apelează la rachete anti-navă cu rază lungă de acţiune Kh-22  de peste 5,5 tone, fabricate în anii 1960, se arată în raportul Ministerului britanic al Apărării, care sugerează că e posibil ca Rusia să fi lansat zeci de astfel de proiectile.

Concepute pentru a distruge portavioanele cu focoase nucleare, acest tip de rachete grele „sunt extrem de imprecise” când sunt folosite în atacuri la sol cu proiectile convenţionale „astfel că pot cauza serioase daune colaterale şi victime”.

Guvernatorul provinciei Lugansk, Serhii Haidai, a acuzat Rusia că a folosit aruncătoare de flăcări  în atacul asupra unui sat aflat la sud-vest de oraşele Severodoneţk şi Lîsîceansk, unde se duc lupte îndârjite.

Haidai a declarat că atacurile de peste noapte asupra localităţii Vrubivka au cauzat distrugeri extinse infrastructurii civile şi un număr încă necunoscut de victime.

„În cursul nopţii, inamicul a folosit un sistem de rachete incendiare – multe case au fost incendiate”, a scris sâmbătă Haidai pe Telegram.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite