Ministerul britanic al Apărării: Moscova își va intensifica probabil atacurile asupra infrastructurii civile pe fondul înfrângerilor recente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bombardamentele rusești au lovit în timpul nopții orașe și localități pe o întindere vastă a Ucrainei, au declarat duminică oficiali ucraineni, în timp ce Ministerul britanic al Apărării a avertizat că este posibil ca Rusia să își intensifice atacurile asupra țintelor civile pe măsură ce suferă înfrângeri pe câmpul de luptă, relatează AP.

Clădire distrusă de bombardamente in Izium, Harkov FOTO AFP
Clădire distrusă de bombardamente in Izium, Harkov FOTO AFP

În ultimele șapte zile, Rusia și-a intensificat atacurile asupra infrastructurii civile chiar și acolo unde probabil nu percepe niciun efect militar imediat. Pe măsură ce se confruntă cu înfrângeri pe front, Rusia a extins probabil locurile pe care este pregătită să le lovească în încercarea de a submina în mod direct moralul poporului și guvernului ucrainean”, a transmis Ministerul britanic al Apărării într-un briefing online.

Bombardamentele din timpul nopții au lovit un spital din orașul Nicolaev, un port important la Marea Neagră, a declarat guvernatorul regional Vitali Kim. El a precizat că bombardamentele au lovit și în alte părți ale regiunii, rănind două persoane.

Trei persoane au fost rănite în bombardamentele din timpul nopții asupra orașului Nikopol, care se află peste râu de cea mai mare centrală nucleară din Europa, a declarat guvernatorul regional Valentin Reznicenko.

În regiunea Harkov, unde o contraofensivă ucraineană a forțat trupele rusești să se retragă masiv din mare parte din regiune, trei persoane au fost ucise de atacuri cu rachete în ultimele 24 de ore, inclusiv o fetiță de 11 ani, potrivit guvernatorului regional Oleh Siniehubov.

Cinci persoane au murit în ultimele 24 de ore în urma atacurilor rusești în regiunea Donețk, una dintre cele două regiuni ucrainene pe care Rusia le recunoaște ca state suverane, a declarat guvernatorul Pavlo Kirilenko.

Forțele separatiste care controlează o mare parte din Donețk au afirmat duminică că bombardamentele ucrainene asupra unei colonii de prizonieri de război din Olenivka au ucis un prizonier și au rănit patru.

Peste 50 de prizonieri de război ar fi fost uciși într-un atac din iulie asupra închisorii Olenivka, de care autoritățile ruse și ucrainene se învinovățesc reciproc.

Institutul pentru Studiul Războiului, un grup de reflecție cu sediul la Washington, a declarat că forțele ruse din Donețk continuă să desfășoare „operațiuni fără sens” în sate lipsite de importanță strategică, în loc să consolideze linia frontului din nord-est.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite