Ministerul britanic al Apărării: Liderii militari ruşi, posibil „tot mai îngrijoraţi” în privinţa securităţii din Crimeea

0
0
Explozii în Crimeea FOTO Profimedia
Explozii în Crimeea FOTO Profimedia

Este de aşteptat ca liderii armatei ruse să fie „tot mai îngrijoraţi” în legătură cu securitatea din Crimeea după exploziile raportate marţi, se arată în ultima evaluare a situaţiei războiului din Ucraina publicată de Ministerul Britanic al Apărării.

Atât autorităţile ruse, cât şi cele ucrainene au admis faptul că un depozit de muniţie a explodat marţi în apropiere de Djankoi, în nordul regiunii, şi că o cale ferată şi o staţie electrică din apropiere au fost, de asemenea, avariate.

Presa rusă a mai reportat şi că au fost observaţi nori de fum (de la o posibilă explozie -n.red) în apropierea bazei militare din localitatea Gvardeiskoie (centrul Crimeei).

La Djankoi şi Gvardeyskoye se află două aerodromuri militare ruseşti cheie pentru armata rusă. Djankoi este o cale rutieră şi un nod feroviar importante, asigurând rute de aprovizionare pentru operaţiunile militare din sudul Ucrainei.

Deşi „cauza acestor incidente şi amploarea pagubelor nu sunt încă clare”, este foarte posibil ca comandanţii ruşi să fie „din ce în ce mai preocupaţi” cu privire la securitate în regiunea pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite