Milioane de euro în grădina a doi soți italieni. O parte din bani proveneau din conturi bancare din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi italieni, soț și soție, din provincia Brescia, în grădina cărora a fost găsită o adevărată comoară de 8 milioane de euro, sunt cercetați sub acuzația de evaziune fiscală și urmează să fie audiați în cursul zilei de vineri. În același dosar este cercetat și fiul celor doi dar și o mătușă a femeii, relatează corriere.it.

Doi soți italieni acuzati de evaziune ficală FOTO: corriere.it
Doi soți italieni acuzati de evaziune ficală FOTO: corriere.it

În grădina care înconjoară casa celor doi italieni din orașul Gussago, provincia Brescia, la câțiva metri de pământ, carabinierii au găsit câteva butoaie închise ermetic care aveau în interior pungi de plastic vidate ce conțineau peste opt milioane de euro în numerar.

În cadrul anchetei coordonată de procurorul adjunct Claudia Passalacqua se făceau investigații complexe după ce au fost descoperite mai multe facturi false în valoare de aproximativ jumătate de miliard de euro. Prejudiciul creat este de 93 de milioane de euro.

Astfel a fost descoperită schemă de evaziune fiscală, banii fiind virați în zeci de conturi curente deschise (și închise apoi) în Ungaria, Croația, România, Polonia, Slovacia și China, care erau apoi aduși în numerar în țară, conform Giornale di Brescia.

În vârful a ceea ce procurorilor numesc „ grupare  criminală” se afla capul chiar familiei, Giuliano Rossini, un italian în vârstă de 46 de ani,  proprietar al unor firme care comercializa metale feroase în provincie. Bărbatul se află acum în închisoare în Cremona.

Soția sa Silvia Fornari, în vârstă de 40 de ani, care se află în arest în Verziano, Brescia, este acuzată că în ultimii patru ani s-ar fi ocupat „direct și personal de emiterea de facturi false”. Împreună cu soțul ei ea ar fi înființat „societăți individuale și firme ce existau doar pe hârtie cu unicul scop de a emite facturi false pentru operațiuni inexistente care să acopere achiziții de material feros și neferos”.

Fiul celor doi, Emanuele, în vârstă de 22 de ani se află de asemenea în arest, la domiciliu, fiind implicat în tranferurile de bani, strângea numerarului și pregătea documentelor necesare pentru a le oferi clienților, furnizorilor și transportatorilor.

O a patra persoană, mătușa maternă a femeii, pe nume Marta, a fost și ea arestată, fiind acuzată că s-ar fi ocupat în principal de „restituirea numerarului către clienții birourilor interne” ale uneia dintre afacerile de familie, din Travagliato, al cărei reprezentant legal este.

În gruparea criminală sunt anchetați alți 73 de suspecți printre care antreprenori și complici (aproximativ 50 provenind chiar din Brescia).

Fără excese, fără vicii, fără lux

Potrivit sursei citate, familia părea modestă, și nu ieșeau cu nimic în evidență în zona în care locuiau. Joia trecută, când anchetatorii le-au bătut la ușă pentru o percheziție, ei nu erau acasă, dar în Austria, unde se pare că au petrecut lungi perioade te timp. La fel ca și în Panama, un paradis fiscal bine cunoscut.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite