Mii de persoane au protestat pe străzile Londrei faţă de politicile economice ale Guvernului May

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă după-amiază în zona centrală a Londrei pentru a protesta faţă de politicile economice ale Guvernului May. Demonstraţia a fost organizată de un grup intitulat Adunarea Populară împotriva Austerităţii, scrie BBC.

Oamenii s-au adunat în faţa sediului BBC din piaţa Portland, unde a ţinut un discurs şi laburista Diane Abbott.

Protestatarii s-au adunat sub sloganul ”nicio zi mai mult” şi mărşăluiesc spre clădirea legislativului din Londra.

O protestatară a susţinut că furia a determinat-o să se alăture demonstraţiei, susţinând ”ceea ce se întâmplă nu este destul de bun sub guvernarea conservatoare. Au existat tăieri pentru fiecare serviciu la care te poţi gândi. Este pur şi simplu neglijenţă. Cum poţi să tai asemenea servicii vitale?”

Organizatorii au scris că au invitat pe toată lumea, de la formaţiuni politice şi grupuri comunitare, la oameni de rând din întreaga ţară, ”pentru a ne uni într-o demonstraţie masivă de putere şi solidaritate”.

”Demonstrăm împotriva unui guvern angajat în austeritate, tăieri şi privatizări. Demonstrăm pentru un serviciu sanitar decent, pentru un sustem educaţional, case, locuri de muncă şi condiţii de viaţă pentru toată lumea”, se arată în mesajul postat de organizatori pe Facebook.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite