Mario Draghi a sugerat că şi-ar dori să candideze la preşedinţia Italiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mario Draghi FOTO EPA-EFE
Mario Draghi FOTO EPA-EFE

Şeful guvernului italian Mario Draghi a dat de înţeles că şi-ar dori să candideze la preşedinţia Republicii la începutul anului viitor, după încheierea mandatului lui Sergio Mattarella.

Premierul italian a făcut observaţia că guvernul de uniune pe care îl conduce de 10 luni şi-a îndeplinit o mare parte din obiective inclusiv în ce priveşte implementarea planului de relansare şi rezilienţă aprobat de UE.

„Am creat condiţiile pentru ca munca să continue, indiferent de cine este aici. Destinul meu personal este lipsit de importanţă, nu am ambiţii speciale. Sunt, dacă doriţi, un bunic în slujba instituţiilor”, a spus Draghi la conferinţa de presă de sfârşit de an.

Italia „a atins toate cele 51 de obiective convenite cu Comisia Europeană” pentru a putea solicita livrarea următoarei tranşe de 191,5 miliarde de euro” a asigurat Draghi, potrivit AFP.

El a precizat că obiectivele următoare ale Italiei sunt „să reformeze radical economia şi să stimuleze productivitatea, să simplifice birocraţia şi să încurajeze inovaţia”.

Fost şef al Băncii Centrale Europene, Mario Draghi este favoritul caselor de pariuri pentru a-l înlocui pe Sergio Mattarella, care nu mai candidează pentru un încă un mandat de şapte ani.

Draghi se bucură de susţinerea populaţiei pentru a deveni preşedinte, însă unii lideri de partid ar dori să rămână în fruntea coaliţiei de guvernare, temându-se că aceasta s-ar destrăma odată cu plecarea sa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite