Marea Britanie insistă să îi protejeze pe „rebelii sirieni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul britanic va trimite truse de protecţie împotriva armelor chimice către Coaliţia Naţională de Opoziţie şi Forţele Revoluţionare din Siria, a anunţat ministrul de Externe, William Hague.

Autorităţile de la Londra au luat în considerare că necesitatea de a proteja trupele care luptă împotriva armatei siriene este „o problemă de maximă urgenţă“.

Cererea oficială a Ministerului de Extene britanic a fost trimisă către Parlament, urmând ca până la data de 3 august  partea siriană să primească 5000 de măşti de protecţie, antidoturi pentru gazele toxice, dar şi indicatori care să semnaleze existenţa unor substanţe chimice.

Ministrul de Externe Hague a subliniat faptul că armata siriană foloseşte substanţe variate, inclusiv gaz sarin, împotriva militanţilor.

„Există dovezi că armata siriană foloseşte diferite feluri de arme chimice, inclusiv gaz sarin. Suntem siguri că armele chimice sunt folosite la ordinul direct al regimului Assad“, se arată în documentul realizat de Hague, care justifică trimiterea echipamentelor de protecţie pentru rebelii sirieni. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite