Marea Britanie, aproape de ridicarea restricţiilor. Ministru: Masca va deveni „o alegere personală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Guvernul britanic ia în calcul să elimine restricţiile anti-COVID-19 începând cu 19 iulie, când masca sanitară ar putea deveni „o alegere personală”.

„Ziua libertăţii” va începe în Regatul Unit pe 19 iulie, atunci când vor fi ridicate toate restricţiile anti-COVID-19, a declarat duminică ministrul pentru Locuinţe Robert Jenrick.

Din acea zi, masca sanitară va deveni „o alegere personală”, a subliniat Jenrick.

Potrivit acestuia, premierul Boris Johnson va face în următoarele zile un anunţ în acest sens.

Jenrick a insistat totodată asupra necesităţii vaccinării anti-COVID-19.

Ridicarea restricţiilor fusese programată iniţial pentru 21 iunie, însă creşterea numărului de cazuri, mai ales printre persoanele nevaccinate sau vaccinate cu o singură doză, a dus la amânarea ei.

Anterior, ministrul interimar al Sănătăţii, Sajid Javid, a declarat în Parlamentul britanic că 19 iulie este data aleasă de guvern pentru eliminarea restricţiilor.

„19 iulie rămâne data-ţintă pentru noi. Pentru mine, 19 iulie nu este doar finalul, dar şi începutul unei noi călătorii captivante pentru ţara noastră”, a afirmat Javid.

Marea Britanie este una dintre cele mai afectate ţări din lume de noul coronavirus, înregistrând până acum peste 4,9 milioane de cazuri de infectare, dintre care peste 128.000 fatale. Numărul infectărilor rămâne la un nivel ridicat, mai ales din cauza variantei Delta a coronavirusului. Marea Britanie a înregistrat peste 24.000 de cazuri de infectări în ultimele 24 de ore şi 15 decese de COVID-19.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite