Mama din Ucraina, care a apelat la o măsură disperată şi a scris pe spatele fiicei datele de contact pentru a fi ajutată dacă ea va fi omorâtă, a ajuns în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Instagram / Sasha Makoviy
FOTO: Instagram / Sasha Makoviy

O mamă din Ucraina a scris numele fiicei sale, vârsta şi câteva numere de telefon, chiar pe spatele celei mici, în cazul în care familia ar fi fost separată sau ucisă, în timp ce fugea din Kiev. „În cazul în care noi am fi fost ucişi, iar ea ar fi fost găsită, s-ar fi ştiut cine este”, a declarat femeia pentru BBC.

Saşa Makovii,care se află acum în Franţa a vorbit despre momentele cumplite când a fugit din Ucraina cu Vira, fetiţa sa de doi ani. În prezent, cele două se simt „înconjurate de dragoste şi grijă”, potrivit Digi24. 

După sosire, Saşa a postat pe Instagram o fotografie a scrisului de pe spatele Virei, iar imaginea a devenit virală. „Era prima zi de război şi ne pregăteam pentru a fugi din Kiev şi pur şi simplu nu ştiam ce va fi”, a declarat Saşa pentru The World Tonight de la BBC Radio 4.

        Vezi această postare pe Instagram                       O postare distribuită de Sasha Makoviy (@aleksandra.mako)

Împachetându-şi câteva lucruri în zgomotul asurzitor al bombelor, Saşa a spus că „nu era sigură dacă vom putea să ieşim din casă, dacă vom fi loviţi de rachete. A fost cea mai mare teamă a mea că Vira se pierde sau că vom muri şi nu va şti niciodată cine este sau din ce familie provine”.

Îngrijorată că fiica ei ar putea rămâne singură pe lume, Saşa Makovii spera că Vira ar putea cel puţin să aibă conturile ei de pe reţelele sociale, ca să vadă cum arăta.

Ajunsă în Franţa, după o lungă călătorie prin Moldova, România şi Belgia, Saşa Makovii spune că este „zdruncinată” psihic. Războiul este atât de traumatizant, spune ea, încât şi ieşitul afară este înfricoşător pentru ea, pentru că vede în orice piatră o mină antiterestră.

„Vira este bine. E prea mică pentru a înţelege ce se întâmplă. Poate simţi tensiunea mea, dar este prea mică pentru a înţelege. Sunt foarte fericită că este mică. Ea este foarte fericită”, a mai spus femeia.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite