Mai mulți activiști furioși au colorat cu cărbune apa din Fontana di Trevi. „Ţara noastră este pe moarte”

0
Publicat:

Şapte activişti pentru climă care protestau față de schimbările climatice au escaladat duminică Fontana di Trevi din Roma şi au turnat cărbune lichid în apă pentru a o colora în negru, relatează Reuters.

Fontana di Trevi jpg jpeg

Protestatarii din gruparea „Ultima Generazione” (Ultima Generaţie) au fluturat bannere cu mesajul „Nu vom plăti pentru combustibilii fosili”, şi au strigat „ţara noastră este pe moarte”, potrivit Agerpres. 

Poliţişti în uniformă au intrat în apă pentru a-i scoate pe activişti, în timp ce turişti filmau incidentul, iar câţiva dintre privitori le-au adresat insulte protestatarilor, potrivit imaginilor video.

Gruparea „Ultima Generazione” a publicat un comunicat în care cerea stoparea subvenţiilor publice pentru combustibilii fosili şi a afirmat că protestele au legătură cu inundaţiile devastatoare din regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei. Grupul a afirmat că una din patru case din Italia este expusă riscului de inundaţii.

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a condamnat protestul, ultimul dintr-o serie de acţiuni care au vizat opere de artă din Italia.

„Destul cu aceste atacuri absurde asupra moştenirii noastre artistice”, a scris el pe Twitter.

Potrivit tradiţiei, vizitatorii aruncă monede în faimoasa Fântână Trevi, care datează din secolul al XVIII-lea, pentru a se asigura că se vor întoarce într-o zi la Roma.  

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite