MAE anunţă redeschiderea tuturor punctelor de control de la frontiera turco-bulgară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MAE transmite, sâmbătă, că toate punctele de control de la frontiera dintre Turcia şi Bulgaria au fost redeschise, potrivit informaţiilor oferite de Frontex, fiind astfel posibilă ieşirea din Turcia pe cale terestră către România prin aceste zone.

"În continuarea informaţiilor în sprijinul cetăţenilor români din Turcia, facem cunoscut că, în conformitate cu  detaliile furnizate de Frontex, a fost redeschis traficul prin toate punctele de control ale frontierei turco-bulgare", se arată într-un comunicat al MAE.

Ministerul informează că pe toate canalele de comunicare instituite de către Celula de criză (Call Center MAE, telefoanele de urgenţă ale tuturor misiunilor diplomatice ale României din Turcia), încă de la debutul evenimentului, au fost gestionate un număr de  aprox. 1500  de apeluri telefonice primite din partea cetăţenilor români.

Celula de criză coordonează demersurile pe linie de asistenţă de consulară şi suport pentru cetăţenii români aflaţi în Turcia.

Informaţiile transmise de MAE vin în contextul în care există în continuare informaţii contradictorii cu privire la situaţia zborurilor între România şi Turcia. Oficiali turci anunţă redeschiderea aeroportului Ataturk din Istanbul, însă nu există în acest moment curse între Otopeni şi Ataturk.

Având în vedere situaţia încă fluidă, Ministerul Afacerilor Externe menţine recomandarea adresată cetăţenilor români care se află pe teritoriul Turciei să evite deplasările care nu sunt necesare şi să rămână în casele sau locurile de cazare, iar cetăţenilor care au intenţia de a tranzita sau de a călători spre Turcia recomandăm să evite aceste deplasări.

Reamintim că, pentru acordarea corespunzătoare a asistenţei consulare şi preluarea operativă a solicitărilor cetăţenilor români, MAE a pus la dispoziţia cetăţenilor interesaţi în mod suplimentar şi linia telefonică TelVerde 0800 800 407 (accesibilă numai din România, în regim  de gratuitate), precum şi adresa de e mail: callcenter@mae.ro<mailto:callcenter@mae.ro>. Cetăţenii români aflaţi în Turcia au în continuare la dispoziţie numerele de telefon: +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite