Macron, despre șantajul lui Putin: Trebuie să păstrăm linia

0
Publicat:

„Datoria noastră” este să „păstrăm linia” în faţa „şantajului” lui Vladimir Putin, a îndemnat preşedintele francez Emmanuel Macron într-un interviu acordat canalului BFMTV.

Emmanuel Macron FOTO Getty Images
Emmanuel Macron FOTO Getty Images

„Există astăzi o escaladare din partea Rusiei pe mai multe planuri: mobilizarea parţială şi acest discurs belicos, această ameninţare, care are intenţia de a intimida şi de a aminti că Rusia este o putere dotată cu arma nucleară”, a declarat şeful statului francez, citat de AFP și Agerpres.

„În acest context, datoria noastră este să ne păstrăm linia, adică să ajutăm Ucraina aşa cum o facem, să-i protejăm teritoriul, dar niciodată să atacăm Rusia. Nu suntem în război cu Rusia”, a îndemnat el.

Anunţul cu privire la mobilizarea a sute de mii de rezervişti şi ameninţarea cu privire la folosirea armei nucleare sunt un „şantaj, în mod evident”, subliniază Macron.

„El (Putin, n. red.) dispune de aceste arme şi riscul este tot acolo. Şi este un mijloc de a exercita presiune într-un moment dificil al acestui război”, a apreciat președintele francez.

Dar „eu noi voi face nicio interpretare şi nici nu voi spune nimic care să ducă la o escaladare”, a adăugat el.

„Franţa este o putere nucleară rezonabilă. În general, nu este bine niciodată să facem ficţiune politică şi în special cu privire la acest subiect pentru că suntem prinşi în jocul unei escaladări spunând <<dacă aceasta se întâmplă eu voi face asta>>. Nu!”, a precizat Emmanuel Macron.

„Noi vrem să obţinem rezultatul pe care l-am urmărit de la început, ca Ucraina să poată rezista, să-şi restaureze suveranitatea, ca Ucraina şi Rusia să se aşeze la masa negocierilor”, a conchis șeful statului francez.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite