„M-au obligat să cumpăr de mii de euro într-o oră“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Pop, în faţa magazinului din oraşul spaniol Alcala de Henares care i-a adus noroc
Marian Pop, în faţa magazinului din oraşul spaniol Alcala de Henares care i-a adus noroc

Marian Pop a câştigat 3.000 de euro la un concurs, într-un mall din Alcala de Henares. Pentru a respecta regulamentul, românul şi soţia sa trebuiau să cumpere de toţi banii, în 60 de minute, mărfuri din magazinele complexului comercial.

Pentru Marian Pop (39 de ani), un băimărean stabilit în Spania de 11 ani, Moş Crăciun a fost generos anul acesta. Bărbatul a câştigat 3.000 de euro la un concurs organizat de un hipermarket din oraşul Alcala de Henares.

Participarea la concurs s-a făcut prin completarea unui talon pe care clienţii hipermarketului îl primeau de fiecare dată când îşi făceau cumpărăturile. Dintre cele peste 200.000 de taloane depuse, a fost extras cel al românului.

Soţia a completat formularul

Într-o sâmbătă, la începutul lunii, Marian Pop şi soţia sa şi-au făcut cumpărăturile, ca de obicei, pentru una sau două săptămâni. Au cheltuit în jur de 300 de euro, iar de la casă li s-au oferit câteva tichete de concurs.

„Nu credeam că voi câştiga, dar am completat câteva taloane cu numele soţiei. Ea a completat unul şi cu numele meu", îşi aduce aminte Marian Pop.

Recent, românului i s-a comunicat că este câştigătorul concursului. A crezut că este o glumă proastă şi a închis telefonul. Abia când a văzut că persoana care-l apelase insistă, şi-a dat seama că este adevărat. 

Spune că a mai câştigat o singură dată, la o emisiune de radio din Spania:

„Dimineaţa, este o emisiune care-mi place foarte mult. Cel care suna primul obţinea un premiu de 600 de euro. Am fost cel mai rapid şi am luat banii. Asta acum vreo 6-7 ani".

Un Moş Crăciun mai deosebit

„Anul acesta, Moş Crăciun a fost mai bogat ca niciodată. Am cumpărat cam ceea ce nu-ţi poţi permite să cumperi de obicei", ne-a spus bucuros Marian Pop, care lucrează în sistemul bancar.

Condiţiile concursului prevedeau ca, în decurs de o oră, câştigătorul să cheltuiască cei 3.000 de euro în magazine diferite ale complexului comercial La Dehesa, având voie să cumpere din fiecare magazin marfă de maximum 200 de euro. Alături de soţia sa, Isabel, de origine spaniolă, Marian s-a descurcat de minune.

Cei doi au cumpărat jucării pentru copilul lor în vârstă de 8 ani, dar nu s-au neglijat nici pe ei. Pe lista de cumpărături au fost trecute haine, încălţăminte, aparatură electronică, jocuri Play Station, valize şi un jambon tradiţional spaniol.

Două treninguri cu Manchester United pentru el şi fiul său, două ceasuri de marcă pentru el şi pentru soţia sa şi o pereche de ochelari de firmă pentru soţie au completat cumpărăturile celor doi.

Deşi pare o persoană deschisă şi prietenoasă, lui Marian Pop nu-i place să vorbească prea mult despre viaţa sa. „Am un loc de muncă bun, mulţumesc lui Dumnezeu. Îmi place să fiu cât mai discret", susţine bărbatul.

„Acum îl înţeleg pe Răducioiu"

Aproape că a pierdut contactul cu România şi recunoaşte că are unele probleme de comunicare. „Am fost unul dintre cei care râdeau de Răducioiu când, după câteva luni de stat în Italia, uitase româneşte, dar uite că mi se întâmplă şi mie", zâmbeşte băimăreanul.

În cazul său, amestecul de cuvinte spaniole în dialogul purtat în limba română este scuzabil. Este plecat de 11 ani din ţară şi vorbeşte rareori în limba maternă, doar cu fratele stabilit în Spania sau cu părinţii care-l vizitează destul de des.

"Soţia a completat talonul cu numele meu, iar eu am adăugat doar numărul buletinului."
Marian Pop
funcţionar în bancă

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite