Lukașenko amenință că Moscova „va da o lecție” dacă Ucraina va primi muniții cu uraniu sărăcit VIDEO

0
Publicat:

Alexander Lukașenko, liderul belarus, a afirmat miercuri că Moscova va livra Minskului muniție cu „uraniu adevărat”, în cazul în care Marea Britanie va oferi Ucrainei muniţii cu uraniu sărăcit.

Lukașenko a afirmat că Rusia „nu are doar uraniu sărăcit”. Foto: Arhivă
Lukașenko a afirmat că Rusia „nu are doar uraniu sărăcit”. Foto: Arhivă

Rusia ne va furniza muniție cu uraniu adevărat. Dacă sunt nebuni, ne vor forța în acest proces. Aceasta este cel mai înfricoșător și mai periculos. Așa că este necesar să facem un pas înapoi de la această nebunie. De îndată ce această muniție va exploda pe pozițiile trupelor ruse, veți vedea un răspuns înfricoșător, va fi o lecție pentru întreaga planetă", a declarat Lukașenko, conform unui videoclip. 

„Rusia nu are doar uraniu sărăcit.... Trebuie să reducem această tendință de escaladare a conflictului și să ne îndreptăm spre o soluționare pașnică”, a mai adăugat liderul belarus. 

Ministrul britanic de Externe James Cleverly a afirmat miercuri că nu va exista „o escaladare nucleară” în conflictul din Ucraina, după ce liderul de la Kremlin a asigurat că Rusia va „răspunde corespunzător dacă Marea Britanie va furniza Ucrainei muniţii cu uraniu sărăcit. 

Nu există o escaladare nucleară. Singura țară din lume care vorbește despre probleme nucleare este Rusia. Nu există nicio amenințare la adresa Rusiei, este vorba doar de a ajuta Ucraina să se apere", a declarat James Cleverly, notează Reuters. 

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a afirmat că Marea Britanie „duce această escaladare într-o nouă etapă foarte gravă", în timp ce misiunea diplomatică a Rusiei la Geneva a învinuit Londra că prelungește conflictul și că nu lasă „nicio șansă pentru o soluționare politică și diplomatică a crizei ucrainene".  

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite